Ağrı’da Belediye Başkanı Hazal Aras döneminde başlatılan su borçlarına yönelik geniş çaplı icra işlemleri, kamuoyunda tartışma yaratmaya devam ediyor.

Gündem Yayın: 13 Eylül 2025 - Cumartesi - Güncelleme: 13.09.2025 18:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Özellikle, belediyeye oy veren ve Başkan Aras’ın partisinden olan vatandaşların da icraya verilmesi, dikkat çekici bir gelişme olarak öne çıktı.

 

Vatandaşlar, “Bizi bizden olan yönetti, yine de icra geldi” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

 

"Fakir Fukaranın Yanında Olacağız" Denmişti, İcra Listeleri Geldi

 

Seçim döneminde yoksul mahallelere giderek “fakir fukaranın yanında olacağız” söylemleriyle oy isteyen Başkan Hazal Aras’ın, şimdi aynı mahallelerde yaşayan seçmenleri tek tek icraya verdiği ifade ediliyor.

 

Birçok vatandaş, evlerine ulaşan icra tebligatlarıyla büyük bir şok yaşadıklarını belirtti. Sosyal medyada ve mahallelerde, “Keşke oy vermeseydik” gibi tepkiler sıkça dile getiriliyor.

 

İcra Sürecine Tepki: “Ticari Bir Yöntem Gibi Uygulanıyor” Algısı

 

Vatandaşlar, icra işlemlerinin sert ve sistematik şekilde yürütülmesinin daha yapıcı çözümler yerine doğrudan hukuki süreçle karşılık verilmesi şeklinde yorumlandığını belirtiyor.

 

Bazı mahalle sakinleri, daha önce hiç uyarı almadıklarını, doğrudan icra tebligatı geldiğini ifade ediyor. Sürecin bu kadar hızlı işlemesi, vatandaşlar arasında “Bu artık gelir değil, ceza yöntemi gibi uygulanıyor” algısına yol açıyor.

 

Kurumsal Cevap Bekleniyor

 

Ağrı Belediyesi’nden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak konu, hem sosyal medyada hem de kent genelinde büyüyen bir memnuniyetsizlik dalgasına dönüşmüş durumda.

 

Özellikle dar gelirli vatandaşlar, bu sürecin daha anlayışlı, yapılandırma esaslı ve bilgilendirici bir yöntemle yürütülmesini talep ediyor

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.