VAY MÜDÜRE HANIM VAY BAŞHEKİMİN İSTİFASINI İSTEMİŞ

Ağrı Basın Birliği Başkan yardımcısı Yılmaz Daş, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Adem Aslan’ın istifasını isteyen İl Sağlık Müdürünü kaleme aldı.

Gündem Yayın: 09 Nisan 2025 - Çarşamba - Güncelleme: 09.04.2025 14:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Çiçeği burnunda ki Ağrı İl Sağlık Müdiresi Dr. Esra Beşer Ağrı’nın tüm sağlık sorunlarını hal ettikten sonra Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Adem Aslan’ı istifa etmeye davet etmiş.

Daha Müdürlük koltuğuna yeni oturmuş çiçeği burnunda  Sağlık Müdürü, kısır ve pasta partilerine ara verdikten hemen sonra Ağrı Eğitim ve Araştırma hastanesi Başhekimi Adem Aslan’ı istifaya davet etmesi Ağrı’daki sağlık çetesinin halen bitmediğini de gözler önünde serdi.

Çürük raporu verilen Doğubayazıt Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesinde halen sağlık çalışanları ve gariban ilçe halkı hizmet almakta.

Yine çürük raporu verilen ve yıkılması gereken Hamur Devlet Hastanesinde zavallı sağlık çalışanları görev yapıyor. Çaresiz Hamur halkı o hastaneye gidiyor.

Ağrı Merkez de faaliyet gösteren Fizik tedavi hastanesinde çıkan metan gazı neticesinde, tedavi amacıyla açılan havuzlar kapandı.

Sağlık çalışanları ve gariban kimsesiz Ağrı halkı gidiyor ve kapanmıyor. Yarın öbür gün bir vatandaş zehirlense hesabını kim verecek acaba. 112 acil ambulans sayısı 15-20 taneye kadar düştü.

 Halen inşaat halinde olan yeni bina kim bilir ne zaman bitecek. İlçe hastanelerinde çoğu branşta hekim yok.

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bazı branşlarda hekim sayısı yok denecek kadar az olduğundan MHRS den randevu alınamıyor, müdürlükçe yıllardır alınmayan tıbbı malzemeler yüzünden vatandaş ameliyat malzemesini kendi cebinden alıyor.

 Günde ortalama 5-6 bin vatandaşın aktif hizmet aldığı bu kurumda fiziki bir sürü eksik olasına rağmen, personelin bin bir türlü fedakarlıklarıyla, bir şekilde vatandaşa hizmet edilmeye çalışılıyor.

Çok değil daha iki ay öncesine kadar bu kurumda  çocuk yoğun bakımında üç sene çocuk doktoru olarak çalışan İl Sağlık Müdürü Sn.  Esra Beşer, birilerinin elçisi olarak düğmeye bastı hemen.

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Adem Aslan istifa etsin.

Şimdi buradan Ağrı’daki kanaat önderlerine ,  STK temsilcilerine sesleniyoruz Ağrı’nın evlatlarını harcatmayın, Ağrı’nın evlatlarına sahip çıkın Ağrı’ya bir şekilde gelip gününü gün eden bu zihniyete artık dur demek için sesinizi yükseltmeye davet ediyoruz.

Evet Müdire Hanım

Senden önce kimler kimler  istedi o istifayı

Emin ol hiç biri bu memlekette kalamadı

Şimdi sıra sende mi..

Aklımda deli deli sorular

Sağlıktaki çetede kimler var.

Yapılacak olan ihalelerin başında engel olan Adem Aslan’ı alman için sana emri veren kim?

 

Adem Aslan’ı istifaya davet et diye sana emir veren kim

Sayın Müdüre Hanım yanlış yoldasın haberin ola

Ağrıya mal olmuş, karşılığı olan Ağrının çocuğuna sen gelip burada çalışamazsın diyemezsin.

Senin memleketinde sana doktorluk yaptırmadılar,

Benim şehrimde hem doktorluk

Ve şimdi de sana Müdürlük verildi.

O koltuk devletin koltuğu

Ve sen Devletin Müdürüsün

Yapma yazıktır Ağrı’ya

Yapma yazıktır Ağrılılara

Yapma yazıktır sana

Yorumlar (7)
Murat Tan
10.04.2025 00:59
Memleketin evlatları dişiyle tırnağıyla şerefiyle görevlerini yaptığındandır bu muameleye layık görülüyor DR ADEM ASLAN isteseydi daha güzel şartlarda çalışacağı çok teklifler aldı buna çoğunuz da şahitsiniz memleketine hizmeti seçene bunu reva göremeyi…
Fatih Adıgüzel
09.04.2025 23:22
Adem kardeşim hem iyi bir insan hem iyi bir hekim hem bir yönetici ve asla harama tenezzül etmeyecek bir şahsiyet. Meyve veren bir ağaç. Adem hoca bu memleketin ender insanlarından biridir. Bir değerdir! Biz ondan razıyız halk razı Allah yardımcısı olsun
Misafir
09.04.2025 20:06
İstifasını isteyen milletvekili rukendir. Adem hocanın istifasını istemelerinin sebebi adem hoca hırsız değildir. Adem hoca hem ağrılı hem Risale-i nurun güzel bir talebesi hem gönlümüze taht kurmuş bir kardeşimiz. Allah onu daha güzel makamlara eriştirsi
M. Akif
09.04.2025 19:38
Adem Bey ilimizin bir değeri. Kapisi açık herkese..Arkasındayız
Ağrılı
09.04.2025 18:54
Kaleminize sağlık Adem Aslan’ın hocanın öğrencisi olarak söylüyorum arkasındayım her zaman
Ki
09.04.2025 17:44
Yılmaz yapacağın hiçbir şey yok müdüre hanım istifasını istediklerine hepsine demiş yeriniz rezerve edildi yapabileceğim bir şey yok memleketin sahibi yok
Mehmet
09.04.2025 15:04
Başhekim bu ile hizmet eden nadir kardeşlerimizden. Yazik olur...
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.