“Tendürek Dağı’nda Lavların Arasında Gizemli Kale Ortaya Çıktı!”
Tendürek Dağı’nın eteklerinde, lav taşlarının arasına gizlenmiş tarihî bir kale kalıntısı keşfedildi. Uzmanlar, bölgedeki kalenin Orta Çağ dönemine ait olabileceğini belirtiyor ve yapının “Arap Zengi Kalesi” adıyla tescillendiğini aktarıyor.
Yaşam
Yayın: 05 Nisan 2026 - Pazar - Güncelleme: 05.04.2026 14:08:00
Editör -
admin
Okuma Süresi: 33 sn.

Kalede 11 oda, sarnıç ve gözetleme kulesi izleri gözlemlenirken, volkanik kayaların doğal savunma avantajı sağladığı dikkat çekiyor. Bölge halkı ve ziyaretçiler, bu tarihi kaleyi görmek için özellikle fotoğraf meraklıları için benzersiz bir fırsat olarak değerlendiriyor.
Arkeologlar ve tarih meraklıları, kalenin yapım teknikleri ve dönemine dair detaylı incelemelerin süreceğini ifade ediyor. Lavlar arasındaki bu gizemli yapının, geçmişten günümüze kadar ulaşan hikayesi, yerel tarih için yeni bir sayfa açıyor.
Video
Yorumlar (0)







