Menderes Ağrılılar Derneği’nden Ayrımcılık İddiasına Tepki
Menderes Ağrılılar Derneği, İzmir’in Menderes ilçesinde görev yapan bir öğretmene, konuştuğu Kürtçe dili gerekçe gösterilerek disiplin cezası verildiği iddiası üzerine yazılı bir basın açıklaması yayımladı.


Dernek tarafından yapılan açıklamada, Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Süleyman Çevik Ortaokulu’nda görev yapan bir öğretmene yönelik uygulamanın, halkların kardeşliği, birlikte yaşam kültürü ve toplumsal barış açısından kabul edilemez olduğu ifade edildi.
Açıklamada, dilin bir suç unsuru olmadığına vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi:
“Dil; kültürün, kimliğin ve insan onurunun ayrılmaz bir parçasıdır. Bir eğitim emekçisinin dili nedeniyle cezalandırılması yalnızca bireysel bir hak ihlali değil, toplumsal barışı zedeleyen ciddi bir sorundur.”
Eğitim kurumlarının ayrıştıran değil birleştiren yapılar olması gerektiği belirtilen açıklamada, söz konusu disiplin cezasının hukuksuz ve ayrımcı olduğu savunuldu. Dernek, Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü aldığı kararı yeniden değerlendirmeye, disiplin cezasını iptal etmeye ve benzer uygulamaların tekrar yaşanmaması için sorumluluk almaya davet etti.
Basın açıklaması, “Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleriyle sona erdi.







