ATSO’da Türkiye-İran Ticaret Zirvesi

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), bölge ekonomisi ve Türkiye-İran ticari ilişkileri açısından önemli bir ziyarete ev sahipliği yaptı.

Ekonomi Yayın: 13 Haziran 2026 - Cumartesi - Güncelleme: 13.06.2026 13:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İran İslam Cumhuriyeti Makü Serbest Bölgesi Başkan Yardımcısı ve Temsilcisi Muhammedreza Abdullahnejat ile Makü Serbest Bölgesi Başkan Protokol Müdürü Kenan Mohammadzade, ATSO yönetimiyle bir araya geldi.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen görüşmede, ATSO Meclis Başkanı Vasip Yılmaz ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yavuz Laçin heyeti ağırladı. Ziyarete ayrıca Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vechettin Taş ile iş insanı Ahmet Can da katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda, bölge ekonomisini yakından ilgilendiren önemli başlıklar ele alındı. Özellikle Sarısu Açık Pazarı'nın yeniden etkin hale getirilmesi, Doğubayazıt'ta serbest bölge kurulmasına yönelik çalışmalar, sınır ticaretinin geliştirilmesi ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesi konuları üzerinde duruldu.

Görüşmede ayrıca Türkiye ile İran arasındaki ithalat ve ihracat süreçlerinin kolaylaştırılması, gümrük kapılarında yaşanan tır yoğunluğu, geçişlerde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.

Taraflar, Ağrı ve bölgenin sahip olduğu stratejik konumun ekonomik fırsatlara dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çekerken, sınır ticaretinin geliştirilmesinin hem bölge ekonomisine hem de iki ülke arasındaki ticari hacme önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik her türlü yapıcı çalışmayı desteklediklerini belirterek, gerçekleştirilen ziyaretin karşılıklı iş birliğinin güçlendirilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Ziyaret sonunda ATSO yönetimi, İran heyetine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da gelişmesi temennisinde bulundu.

Bölgesel ticaretin güçlendirilmesi, yatırım imkanlarının artırılması ve sınır kapılarındaki sorunların çözümüne yönelik yapılan görüşmenin, önümüzdeki süreçte yeni iş birliklerine kapı aralaması bekleniyor.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (1)
Mütefekkir Rauf
13.06.2026 15:08
Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi her zamanki gibi çok iyi işler yapıyor. Şehrimizin gelişmesi ve kalkınması adına ellerinden geleni yapıyorlar. Bu vesileyle bir memleket milliyetçisi olarak kıymetli büyüklerimize hürmetlerimi sunarım.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.