Üreten Kazanacak: Başkan Hatunoğlu’ndan Ağrı’ya Ekonomik Hamle
Yeni seçilen Ağrı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Arif Yıldıray Hatunoğlu, göreve hızlı başladı. Hatunoğlu’nun açıkladığı destek paketleri, özellikle imalatçı, kadın ve genç girişimciler arasında büyük memnuniyet yarattı.

Ağrı Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın yeni başkanı Arif Yıldıray Hatunoğlu, esnaf ve girişimcilere yönelik açıkladığı desteklerle dikkat çekti. Göreve gelmesinin ardından esnafın sorunlarını yakından takip eden Hatunoğlu, önemli finansman müjdelerini kamuoyuyla paylaştı.
Başkan Hatunoğlu yaptığı açıklamada, 0–3 yaş aralığındaki imalatçı girişimcilere 2 milyon TL’ye kadar destek sağlandığını belirterek, üretime ve istihdama katkı sunan girişimcilerin her zaman yanında olduklarını vurguladı.
Hatunoğlu ayrıca, proje başvurusunda 50 puanın üzerinde değerlendirme alan kadın ve genç girişimcilere 1 milyon TL kredi imkânı sunulduğunu, bu kredilerin faizinin yüzde 50’sinin KOSGEB tarafından karşılandığını ifade etti.
Açıklanan desteklerin, Ağrı’da hem mevcut esnafın güçlenmesine hem de yeni girişimlerin hayata geçirilmesine önemli katkı sağlaması bekleniyor. Özellikle kadın ve genç girişimcilere yönelik pozitif ayrımcılık içeren bu desteklerin, kent ekonomisine ivme kazandıracağı belirtiliyor.
Esnaf temsilcileri ve girişimciler, kısa sürede somut adımlar atan Başkan Hatunoğlu’nun yaklaşımını memnuniyetle karşılarken, Ağrı Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın önümüzdeki süreçte daha aktif ve çözüm odaklı bir yapı sergileyeceği yönünde beklentiler artmış durumda.






