“Skandal Taşıma: Soğuk Zincirsiz 50 Kilo Kırmızı Et Yolcu Otobüsünden Çıktı”

Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince 21.11.2025 tarihinde gerçekleştirilen yol emniyet ve kontrol faaliyeti sırasında yolcu otobüsünde sağlık şartlarına aykırı şekilde taşınan 50 kilogram kırmızı et ele geçirildi.

Asayiş Yayın: 22 Kasım 2025 - Cumartesi - Güncelleme: 22.11.2025 18:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
Takip EtGoogle News

Soğuk hava zinciri olmadan, yalnızca poşetler içinde taşınan etlerin insan sağlığı için ciddi tehlike oluşturduğu belirtildi.

Jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede, kırmızı etlerin hiçbir hijyen şartına uygun olmadığı, sıcaklık kontrolü bulunmadığı ve taşımaya elverişsiz şekilde otobüste bulundurulduğu tespit edildi. Ekipler, tüketilmesi halinde ağır gıda zehirlenmelerine yol açabilecek ürünleri imha edilmek üzere muhafaza altına aldı.

Olayla ilgili 5996 Sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu”na muhalefet suçu kapsamında, araç şoförü ile etlerin sahibi olduğu belirlenen kişilere 42.000 TL idari para cezası uygulanmak üzere işlem başlatıldı. Tanzim edilen evraklar Diyadin İlçe Tarım Müdürlüğüne gönderildi.

Yetkililer, bu tür sağlıksız ve denetimsiz gıda taşımacılığının hem halk sağlığını hem de gıda güvenliğini ciddi şekilde tehdit ettiğini belirterek, vatandaşları ucuz ve kontrolsüz gıdalara karşı dikkatli olmaya davet etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.