Sağlık çalışanlarına şiddete karşı çağrı

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan AİÇÜ Dr. Öğretim Üyesi H.B, sağlık hizmeti verdiği sırada bir hasta tarafından darp edildi.

Sağlık Yayın: 26 Eylül 2025 - Cuma - Güncelleme: 26.09.2025 19:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Takip EtGoogle News

Doktor, yüzüne ve kafasına aldığı darbeler sonucu yaralandı.

 

Memur-Sen Ağrı Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada:

 

“Artık yeter! Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici, caydırıcı her türlü tedbir en önceliğimiz olmalıdır. Şiddet uygulayanların sağlık hizmetlerinin SGK tarafından karşılanmaması, hastanelere x-ray cihazları yerleştirilmesi ve şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması dahil tüm önlemler gözden geçirilmelidir.”

Açıklamada, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu başta olmak üzere tüm yetkililere sağlıkta şiddetin önlenmesi ve yasaların uygulanması konusunda duyarlı olma çağrısı yapıldı. Memur-Sen Ağrı Temsilciliği, saldırıyı en güçlü şekilde kınayarak, saldırganın hukukun önünde en ağır cezayı alması için sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını duyurdu.

Memur-Sen Ağrı Temsilciliği adına açıklamayı yapan Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, sağlıkta şiddete karşı tüm yetkilileri göreve çağırdı ve çalışanların güvenliğinin sağlanmasının toplumsal sorumluluk olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.